Betalende Tribute: Bitcoiners hebben 18.3 BTC ($207.800) gedoneerd aan Satoshi’s Genesis Adres.

Het is nu bijna 11 jaar geleden dat het Bitcoin-netwerk live ging, en Satoshi Nakamoto ontving 50BTC als beloning voor het ontginnen van het eerste transactieblok. Sindsdien is Bitcoin geëvolueerd van een valuta die door computernerds wordt gebruikt naar een reserve voor beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy.

Een ding dat echter vaak minder besproken wordt, is hoe de Bitcoin-gemeenschap waardering is blijven tonen voor een uitvinding die een nieuwe industrie heeft doen ontstaan, het publieke bewustzijn heeft vergroot over hoe geld zou moeten werken en een potentiële dekmantel heeft geboden tegen een wereldwijde financiële crisis.

De identiteit van de oprichter van Bitcoin Era, Satoshi Nakamoto, blijft een mysterie, een voorwaarde die volgens velen de sleutel is tot het overleven van de uitvinding tot op de dag van vandaag.

Hoewel verschillende studies schatten dat Satoshi meer dan een miljoen bitcoins bezit, verdeeld over de adressen die hij vroeger gebruikte om Bitcoin te ontginnen, kan uiteindelijk maar één adres aan Satoshi gekoppeld worden, namelijk het adres dat de eerste 50 Bitcoins ontving die ooit geslagen werden.

Interessant is dat, hoewel Satoshi zelfs nooit een satoshi van het adres heeft overgedragen, het momenteel een saldo heeft van ongeveer 68.336 BTC ($776.482).

Met andere woorden, er is ongeveer 18.336 BTC ($207.800) naar het adres gestuurd, afgezien van de eerste 50 BTC-blokken beloning. Op het adres zijn ook zo’n 2.497 transacties uitgevoerd, waarvan de meest recente op het moment van schrijven van dit artikel.

Bitcoin Satoshi Address

Bitcoin Genesis Block Address

Het is een bekende praktijk voor sommigen die de revolutionaire status van Bitcoin waarderen om eenheden van de cryptocurrency te doneren aan Satoshi’s genesis adres, ook al is het nog maar de vraag of de oprichter van Bitcoin uiteindelijk een van zijn vroeg-mijnmunten zal verplaatsen.

Een analyse van de transacties naar het adres toont aan dat het adres schijnbaar geautomatiseerde donaties ontvangt, zoals de recente dagelijkse 1.000 satoshi-donaties die in de onderstaande screenshot van dit adres worden getoond: 1BZhS7hQgqh36oUokycuRRTMJ6NVzvgiDa

Satoshi Adresdonaties.

Transactiegeschiedenis voor Bitcoin-adres (1BZhS7hQgqh36oUokycuRRTMJ6NVzvgiDa)

Gezien het feit dat er nog steeds een aantal adressen zijn ingesteld om satoshis te doneren aan Satoshi Nakamoto, kan men verwachten dat het saldo in de loop van de tijd zal blijven toenemen.

De praktijk van het teruggeven aan de Bitcoin gever is er een die klaar lijkt te zijn om bij de gemeenschap te blijven, ook al lijkt het erop dat de ontvanger waarschijnlijk nooit meer uit de voorraad zal komen. Of zal hij/zij dat uiteindelijk wel doen?